AKDENİZ BÖLGESİ
Akdeniz Bölgesi, Türkiye'nin güneyinde yer alan ve üç tarafı denizlerle çevrili olan bir bölgedir. Akdeniz bölgesi, coğrafi olarak çeşitlilik gösteren bir topografik yapıya sahiptir. Bölgenin topografik özellikleri, dağlık alanlar, yaylalar, ovalar ve kıyı bölgeleri gibi farklı alanlardan oluşur. Akdeniz Bölgesi’nin doğal bitki örtüsü makilerdir. Türkiye'nin 4. büyük bölgesidir ve tarım, hayvancılık gibi ekonomik faaliyetler açısından da önemli katkılarda bulunmaktadır.
Akdeniz Bölgesinin İklimi ve Bitki Örtüsü: Kıyı şeridi boyunca Akdeniz iklimi görülür. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlıdır.
Akdeniz Bölgesinin Ovaları: Çukurova, Amik Ovası, Silifke Ovası, Antalya Ovası.
Akdeniz Bölgesinin Dağları: Toros Dağları, Bey Dağları, Çiçek Baba Dağı, Barla Dağları, Sultan Dağı, Dedegöl Dağı, Geyik Dağları, Bolkar Dağarı, Aladağlar, Tahtalı Dağı, Binboğa Dağları, Nur Dağları.
Akdeniz Bölgesinin Akarsuları: Ceyhan, Seyhan, Aksu, Asi, Göksu, Manavgat, Dalaman
Akdeniz Bölgesinin Gölleri: Burdur Gölü, Isparta Gölü, Eğirdir Gölü, Acıgöl, Suğla Gölü, Söğüt Gölü, Salda Gölü, Elmalı Gölü, Avlan Gölü.
Akdeniz Bölgesinin Madenleri: Krom, Barit, Boksit, Alüminyum, Kükürt, Demir, Manganez.
Akdeniz Bölgesini İlleri: Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Mersin, Osmaniye
Akdeniz Bölgesinin Yöresel Lezzetleri: Piyaz, Çökelekli Börek, İskenderun Kısırı, Tepsi Kebabı, Saraylı Böreği, Kısır Çorbası, Cızlak, Tandır Kebabı, Fırın Makarna, Lahmacun, Kabak Tatlısı