İÇ ANADOLU BÖLGESİ
İç Anadolu Bölgesi, Anadolu'nun orta kısmında yer alan, Türkiye'nin yedi coğraf bölgesinden biridir. Türkiye'de gelişmiş bölgeler arasında yer alır. İç Anadolu Bölgesi dört bölümden oluşmaktadır; Yukarı Sakarya Bölümü, Orta Kızılırmak Bölümü, Yukarı Kızılırmak Bölümü, Konya Bölümü.
İç Anadolu Bölgesinin İlleri: Aksaray, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir,Niğde, Sivas, Yozgat.
İç Anadolu Bölgesinin Dağları: Akdağlar, Hınzır Dağları, Tecer Dağları, Elmadağı Sündiken Dağı, Erciyes Dağı, Hasan Dağı, Melendiz Dağı, Karacadağ, Karadağ.
İç Anadolu Bölgesinin Ovaları: Ankara, Eskişehir Ovası, Kayseri Ovası, Konya Ovası.
İç Anadolu Bölgesinin Akarsuları: Kızılırmak, Sakarya Nehri, Zamantı Çayı.
İç Anadolu Bölgesinin Gölleri: Tuz Gölü, Eber, Akşehir, Çavuşçu, Seyfe Gölleri, Acıgöl, Meke Tuzlası Gölleri, Hirfanlı Gölü.
İç Anadolu Bölgesinin Madenleri: Eskişehir’de bor ve borasit, Ankara’da manganez, Kayseri’de demir çıkarılır. Tuz Gölü, Çankırı, Kırşehir ve Sivas’ta tuz üretimi yapılır.
İç Anadolu Bölgesinin Yöresel Yemekleri: Mevlana Kebabı, Bamya, Etli Ekmek, Çöbük, Tandır Kebabı, Şiş Kebabı, Beyran, Fırın Makarna, Keşkek, Börek, Söğüş, Çökelek, Höşmerim.