LİMONLU KEK TARİFİ
Malzemeler
- 2-3 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/5 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
- Yarım çay bardağı limon suyu
- 2 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Bir miktar çikolata parçacığı
- İsteğe bağlı ceviz, fındık, badem
Üzeri için
- 3-4 yemek kaşığı limon suyu
- Pudra şekeri
(malzemelerimiz oda sıcaklığında olmalıdır)
Hazırlanışı
- Yumurta ve şekeri kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın
- Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim
- Daha sonra limon suyu ve kabuklarını ekleyelim
- Unu azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin
- Unun yarısını ekledikten sonra unla birlikte kabartma tozunu ve vanilini ekleyip el çırpıcısı ile yavaşça karıştıralım
- Kalan unu da yine azar azar, hamurun kıvamını kontrol ederek, gerektiği kadar ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edelim
- Çikolata parçacığı ve dilediğiniz kuruyemişi bu aşamada ekleyebilirsiniz
- Kek hamurunu yağladığınız kek kalıbına döküp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin,
- Kekimiz fırından çıktıktan ve ilk sıcağını attıktan sonra kek kalıbından çıkaralım ve üzerine limon suyumuzu dökelim
- Kekimiz tamamen soğuduktan sonra son olarak pudra şekerini serpelim
- Ve kekimiz servise hazır