Emlak Yöneticim

Mozaik Pasta

Mozaik Pasta

               Mozaik pasta kakaolu bir tatlı çeşidi olmakla beraber birden fazla yapım tarzı da bulunmaktadır. Bu yazımızda en yaygın olarak bilinen yapım tarzından bahsedelim;

 Mozaik pasta için gerekli malzemelerimiz şu şekildedir:
1- 3 paket pötibör bisküvi
2- 1 paket oda ısısında margarin yağ
3- 300 gram kakao
4- 3 adet oda ısısında yumurta 
5- 1 su bardağı toz şeker 
6- İsteğe bağlı ceviz veya fındık
Aslında bu kadar az malzeme ile yapılabilecek güzel bir tatlıdır mozaik pasta.


 Yapım aşamasına geçelim:
1- Öncelikle petibör bisküvilerimizi çok küçük olmayacak biçimde kırmakla başlamalıyız.
2- Yumurtalarımızı kırıp iyice homojen olana kadar güzelce çırpıp bir kenarda bekletelim.
3- Derin bir tencereyi alıp ocağa koyalım ve ısınmaya bırakalım.
4- Isınan tenceremizin içine şeker ve margarin yağımızı atalım ve güzelce eritelim.
5- Eriyen şeker ve margarin yağının üzerine öncelikle kakaomuzu atalım ve sonrasında hızlı bir şekilde karıştırarak çırpılmış yumurtamızı dökelim ve karıştırmaya devam edelim.
( Burada dikkat etmemiz gereken en önemli şey yumurtayı pişirmeden karıştırmak bunun için ocağı kapatabiliriz.)
6- Son olarak tenceremizin içine petibör bisküvilerimizi ve eğer istersek ceviz yada fındığımızı atalım ve büsküvileri kırmadan her birine kakao gelecek şekilde karıştıralım.
7- Yaptığımız karışımı masanın üstüne serdiğimiz streç filme dökelim ve orta kalın şekilde yayalım, üçgen şekli verelim ve strece saralım.
8- Son olarak tatlımızı buzdolabında 1 saat dinlendirelim ve artık servis edebiliriz.
 Afiyet olsun :)