ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI
Malzemeler
- 25 gram tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı arpa- tel şehriye
- 3 su bardağı sıcak su
- Tuz
- İsteğe bağlı tavuk suyu
Hazırlanışı
1) Pirinçleri bol suyla nişastası gidene kadar yıkayın ve ılık tuzlu suda yaklaşık 10-15 dakika bekletin.
2) Bu sürenin ardından tuzlu suyu süzün ve pirinçleri temiz suyla durulayarak tamamen süzülmesini sağlayın, bir kenarda bekletin.
3) Bir pilav tenceresinde tereyağını eritin. Üzerine sıvı yağ ekleyin ardından şehriyeleri ilave edin.
4) Şehriyelerin rengi altın rengini alana kadar kavurun.
5) Süzülen pirinçleri tencereye ekleyin ve 4-5 dakika daha kavurun. (tavuk bulyon kullanacaksanız bu aşamada ekleyin)
6) Sonrasında sıcak suyu ekleyin ve tuzu ilave edin.
7) Tencerenin kapağını kapatın. Ocağınızın en kısık ateşinde pişirmeye devam edin.
9) Ocaktan aldıktan sonra, üzerine bir havlu kağıt yerleştirin ve kapağını tekrar kapatın. Pilavın demlenmesini bekleyin.
10) Pilav demlendikten sonra güzelce karıştırın ve servis yapın.