Emlak Yöneticim

Yemek Kültürü

Yemek Kültürü

Her ülkenin kendine özgü bir kültürü kıyafetleri, türküleri,  halk oyunları vardır. Yemekte bu kültürlerden en büyük unsurdur.

İnsanların kültürünü oluşturan yemek, her ülke de her toplumda farklılık gösterir. Hindistan’da baharatlı yemekleri ağırlıklıdır, Çin de Japonya da pirinç ağırlıklı yemekler yenir. Türkler ise et ve hamur işi ağırlıklı yemekler yemeyi tercih eder. İtalya deyince de akla ilk Başta makarna ve pizza gelir. 

Her ülkenin gözde ve meşhur yemeği vardır ve bunun avantajı da bir ülkeye gittiğinizde ne yiyeceğinizi düşünmeye çok gerek kalmıyor. Çoğu ülke yemekleriyle ünlü olma çabasında, Yunanistan'ın Türk yemeklerini kendilerine ait yemek göstermesi de buna büyük bir örnek ve bunlardan hariç yemek yemenin de bir kültürü vardır. Her ülke de yeme içme kültürü çok farklıdır. Örneğin Rusya da bir yemeğe davetli olduğunuz da tabağınızda bir parça yemek bırakmak Rusya da kibarlık göstergesi sayılıyormuş ayrıca yemek boyunca neşeli ve güler yüzlü olmak tartışma yaratmamak da çok önemliymiş. Çin de ise Çinliler yedikleri yemekleri bıçak gibi kesici aletlerle sofrada kesmeyi ve oynamayı yemeğe saygısızlık olarak görüyorlar, bu sebeple yiyeceklerini önceden kesip hazırlıyorlarmış. Fransa da ise çok hızlı yemek yemek kabalık sayılıyormuş ve kalan yemeğin paketlenmesini istemek de o yemeği beğenilmediği şeklinde algılanıyormuş ve bunun yanı sıra da yemeklerin yanında ketçap mayonez kullanılmasından pek hoşlanmıyorlarmış. Çoğu ülke yemek yerken ağız şapırdatmadan hoşlanmıyorken Japonya da bu durumun aksine yemek yerken ağız şapırdatmak yemeği beğenme anlamına geldiği için onlarda gayet olumlu karşılanıyor ve Japonya da yemek servisleri daima kadınlar tarafından yapılıyor ve eskiden insanlar aç kalmamak için yemek yerdi yemek bir ihtiyaçtı ama günümüz de ihtiyaçtan çok zevk haline gelmeye başladı.